Pigging systemen

Met de inzet van piggingsystemen van Uresh kunnen produktleidingen leeg en schoon gemaakt worden nagenoeg zonder verlies van grondstoffen. Door zo’n systeem slim te ontwerpen kan de tijd voor reiniging minimaal zijn. Uw productietijd wordt op deze manier zo kort mogelijk onderbroken. 
                    
Deze bi-directional pigging systems van Uresh zijn gebaseerd op gebruik van statische pigs die – voorgestuwd door een medium (water, lucht of product) - vooruit en terug beweegt tussen het pigging zend- en ontvangsysteem, waarbij het verlies van grondstoffen tot een minimum wordt beperkt. 
Door de ideale vorm van deze Uresh pigs, lopen deze bijna zonder weerstand door leidingen incl. wals- en lasbochten. 


                                      

De pigs zijn uitgerust met een permanente magneet, zodat de pig altijd gelokaliseerd kan worden. Deze magneet wordt direct bij de productie in de gietvorm gecentreerd en vergoten. Hierdoor worden naden vermeden, waardoor er geen resten van het medium zich aan de pig kunnen hechten. Deze pigs kunnen ook in een gesloten systeem gebruikt worden. 
Het gebruik van deze systemen zijn met name geschikt voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Ook voor de minder complexe pigging systemen kunnen wij u advies geven.


Montakon B.V. | Titaniumlaan 120 | 5221 CL 's-Hertogenbosch | Tel. 073-599 6000 | info@montakon.nl
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.