De 3 voordelen van piggable bochten

De 3 voordelen van piggable bochten| Montakon - RVS specialisten Pigging systemen worden steeds belangrijker in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Daarom is het van belang om naast het complete pigging systeem ook aandacht te besteden aan de onderdelen die nodig zijn om een compleet pigging systeem te installeren. In dit artikel de 3 voordelen van piggable bochten.

Bekijk het complete assortiment piggable bochten

1. Gekalibreerde bochten

Om een bocht te maken, wordt de buis middels hydrovorming omgevormd. Een belangrijke eigenschap van hydrovorming is dat deze methode geen beschadiging aan het oppervlak van de bocht kan veroorzaken. Na het buigen wordt de bocht op een andere machine gekalibreerd waarna de ovaliteit gemeten in het midden van de radius maximaal 1,5% van de diameter bedraagt. Bij een DN80 (85 x 2) bocht betekent dit een maximale afwijking van ± 1,2 mm.

Piggable bochten

2. Grote radius

Om een optimaal resultaat te garanderen, bevelen de meeste systemen aan om in het leidingsysteem minimaal 1.5D bochten te gebruiken. Hoe groter de radius van de bocht, hoe minder weerstand de pig in het leidingsysteem krijgt.

3. Lange laseinden

Door de lange laseinden is de bocht perfect om orbitaal te lassen. Een belangrijk voordeel is dat de kwaliteit met een orbitaallassysteem ten opzichte van handlassen zeer hoog is. De gladde las die bereikt kan worden met een orbitale lasmachine zorgt voor een goede doorstroom van de pig. Daarnaast heeft orbitaal lassen als voordeel dat er minimaal of geen high low plaatstvindt in het leidingwerk. Zodoende kan de pig niet beschadigen tijdens het proces.
De keuze van de juiste bocht heeft een grote invloed op het uiteindelijke pigging resultaat. Bij het hanteren van de juiste gekalibreerde bochten, bocht radius en dikte van de lasnaad kan de pig zonder weerstand door het leidingwerk en zal de pig en het pigging systeem minder snel beschadigen.Europees fabricaat

Montakon past strikte normen toe bij de productie van de piggable bochten. De bochten zijn van Europees fabricaat en voldoen aan DIN11867. In deze DIN normering is geen ruwheid opgenomen, daarom laat Montakon deze bochten speciaal produceren van buis 0,4µm en op de lasnaad 0,8µm. Deze buis is EHEDG gecertificeerd. De bochten zijn uit voorraad leverbaar in 90° en 45° in de maten DN 65, 80 en 100. Overige maten kunnen op aanvraag geproduceerd worden.

Montakon B.V. | Titaniumlaan 120 | 5221 CL 's-Hertogenbosch | Tel. 073-599 6000 | info@montakon.nl
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.